Google Adwords Reklamlarınıza Telefon Numarası Ekleme

  • Blog
  • /
  • Google Adwords Reklamlarınıza Telefon Numarası Ekleme
28 Şub 2017

İşletmenize daha çok arama gelmesini istiyorsanız, reklamlarınıza bir telefon numarası görüntülenmesi için bir arama uzantası kullanabilirsiniz.Kullanıcılar masaüstü bilgisayarlarında ve tabletlerde reklamlarınızı gördüklerinde numaranız da belirir. Ayrıca cep telefonlarında da reklamlarınızın yanında bir arama düğmesi görüntülenir. Bu yazımızda sizlere bunların nasıl yapıldığını anlatacağız.

Reklamlarınıza bir telefon numarası ekleme ;

-Reklama numara ekleme

-Numaranın zaman ayarlaması

-Cihaz hedeflemesi

İlk önce AdWords hesabınıza giriş yapın ve reklam uzantısı sekmesine tıklayın.Görüntülü açılır menü seçeneğine tıklayarak arama uzantılarını seçin.Yeni uzantı eklemek için kırmızı renkli uzantı seçeneğine tıklayın.


telefon1

Sonra arama uzantınıza eklemek istediğiniz 1 veya daha fazla kampanya geçin.


telefon2

Hala kullandığınız bir telefon numarası düzenleyebilirsiniz ya da aramalarınız için yeni bir telefon numarası ekleyebilirsiniz.


telefon3

Örnek olarak yeni bir numara ekleyip deneme yapabilirsiniz. Yeni telefon numarası düğmesini tıklayın.Sonra açılan menüden ülkenizi seçin ve iş telefon numaranızı girin.Bunları yaptıktan sonra aşağıdakilerden birini seçebilirsiniz. Hem web sitesi URL'niz ile hemde telefon numaranızla birlikte gösterin ya da reklamı sadece telefon numaranızla gösterin. Devam edin ve sadece telefon snumarasını tıklayın. Bu kampanyada standart metin reklamlarıyla mobil için optimize edilmiş metin reklamlarının bir karışımına sihp olduğunuzu varsayalım. Mobilin yanındaki kutuyu işaretleyin.


telefon4

Bu kutunun işaretlenmesi standart metin reklamları ile özellikle mobil cihazlar için uyarlanmış reklamların bir karışımına sahip olduğunuzda şunları yapacağınız anlamına gelir.Reklamlarınız cep telefonlarında görüntülendiğinde mobil için optimize edilmiş metin reklamlarının gösterilmesine öncelik vereceğiz ve reklamlarınız masaüstü ve diz üstü bilgisayarlarda ve tabletlerde görüntülendiğinde standart metin reklamlarınızın gösterilmesine öncelik veririz.Ayrıca numaranızın reklamınız ile birlikte ne zaman ve nasıl görüntüleneceğine özelleştirme ile seçebilirsiniz. Gelişmiş bağlantısına tıklayın numaranızın belirli sayıda gün boyunca (1 hafta veya birkaç ay gibi) reklamlarınız ile birlikte görüntülenmesini istiyorsanız bir başlangıç ve bitiş tarihi girin.


telefon5

Numaranızın günde 24 saat ve haftada 7 gün boyunca reklamlarınız ile birlikte görüntülenmesini istiyorsanız takvim ayarını değiştirmeden bırakın. Ancak işletmeniz yalnızca belirli günler ve saatler boyunca arama kabul ediyorsa özel takvim oluştura tıklayın.Numaranızın reklamlarınız ile birlikte görüntülenmesini istediğiniz günleri ve saatleri seçin.


telefon6

Değişiklikleri tamamladıktan sonra kaydete tıklayın. Kaydete tıkladıktan sonra yeni arama uzantınız arama uzantıları tablosunda görüntülenecektir. Bu tabloda numaranızızı gösteren reklamlar için standart performans bilgilerini göreceksiniz. Artık AdWords kampanyaları yoluyla işletmenize daha fazla telefon araması almanıza yardımcı olması için nasıl arama uzantısı oluşturacağınızı ve reklamlarınıza nasıl ekleyeceğini biliyorsunuz.