Google Reklam Tavsiyeleri

  • Blog
  • /
  • Google Reklam Tavsiyeleri
27 Kas 2017

Birçok işletmeyi potansiyel hedef kitlesi ile buluşturan ve yeni müşteriler kazanmasını sağlayan Google reklam ağı, gün geçtikçe kullanımı artan bir reklamcılık hizmetidir.

Geniş hedefleme seçenekleri, düşük reklam teklifleri, tıklama olmadan ödemenin yapılmaması gibi özellikleriyle geleneksel mecradan ayrılan Google reklamlarından, verimli sonuçlar alınabilmesi için yeni başlayan ya da başlayacak reklamverenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Öncelikle reklamverenlerin Google AdWords reklamlarıyla neyi amaçladıklarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Web sitelerine yeni ziyaretçiler çekmek, internet satışlarını artırmak, telefonla aranmak, sadık müşteriler yaratmak ya da marka bilinirliğini artırmak gibi farklı amaçlar olabilir. Google AdWords ile tüm bu amaçların gerçekleştirilmesi mümkün olsa da farklı kampanya türleri, hedeflemeler, reklam seçenekleri ve dolayısıyla farklı stratejilerle bir yol izlenmesi gerekmektedir. Google AdWords’te tüm bu amaçlar için farklı stratejik hamleler yapabilir ve az maliyetle bol kazanç sağlayabilirsiniz.

İkinci olarak, Google AdWords için reklam bütçesi hazırlarken olabildiğince çok ödeme yapmaya razı olun. En azından ilk ay için en yüksek tutardan başlayın ve AdWords açık artırmasında rekabete girin. Böylelikle hangi anahtar kelimeler ile ilerlemek gerektiğini görebilecek ve aldığınız sinyallere göre bir reklam optimizasyonu yapabileceksiniz. Ayrıca mevcut web sitenizin ve reklamlarınızın müşterilerinizin ne kadar ilgisini çektiğini ölçebilir, arama terimleri raporundan alakasız anahtar kelimeleri görebilir, hataları farkederek düzenlemeler yapabilir hedef kitlenize göre hareket edebilirsiniz. Böylelikle bir sonraki ay daha az bir maliyetle verimli sonuçlar almak mümkün olacaktır. Birçok reklamverenin düşündüğünün aksine “kazanırsam harcarım” fikri yerine, “harcarsam kazanırım” stratejisiyle hareket edilmesi gerekmektedir.