mart 9, 2020

Google Ads'in artık otomatik olarak yapabileceği 5 şey

  • Blog
  • /
  • Google Ads'in artık otomatik olarak yapabileceği 5 şey
09.03.2020

Google Ads'in artık otomatik olarak yapabileceği 5 şey


Google Ads ( eski adıyla AdWords olarak biliniyordu ) her zaman sık sık ürün güncellemeleri yaptı , ancak makine öğrenimindeki (ML) devam eden iyileştirmelerle birlikte, her ay beklediğimiz manuel özelliklere ek olarak yeni otomatik özellikler getiriyor gibi görünüyor.

Bu otomasyonlar heyecan vericidir, çünkü daha az çalışma ile benzer sonuçlar vaat ederler. Ancak makineler, tıklama başına ödeme (PPC) profesyonellerinin yapabileceği her şeyi yapamaz ve makineler ve insanlar birlikte çalıştıklarında genellikle en iyi sonucu alırlar.

Bu nedenle, günümüzün Google Ads otomatik araçlarından hangisinin daha faydalı olduğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için, Google Ads'in sundukları, otomasyonun nasıl çalıştığı ve sonuçları daha da iyileştirmek için hesap yöneticilerinin neler yapabileceği hakkında bir özet sunuyoruz.

Küçük işletmeler için akıllı kampanyalar
Google'ın AdWords’ü Google Ads’e yakın zamanda yeniden markalamasıyla birlikte, Akıllı Kampanyalar adı verilen küçük işletmeler için yeni bir otomatik kampanya türünün geldiğini duyurdular . Şu anda ABD'de bulunan bu kampanya türü, AdWords Express'in üzerine inşa edilmiştir ve Google'a göre, önemli ölçüde daha iyi sonuçlar üretebilir.

Şimdilik, bu yeni reklam verenler için varsayılan kampanya türü olacak. Bu tür kampanyanın hedef kullanıcıları geçmişte AdWords Express veya Yerel Hizmet Reklamlarını seçmiş olabilir ve bu seçenekler Google'dan bir sonraki bildirime kadar kullanılabilir olmaya devam eder.

Küçük bir işletme bir ajansla çalışmaya karar verirse veya PPC yönetimine katılmak isterse, profesyonel  Google Ads deneyimini seçebilir. Bu, farklı seviyelerde otomasyon arasından seçim yapabildikleri ve daha fazla kontrol sağlayan manuel yönetim ile sonuçları elde etmek için makine öğrenimini kullanarak nerede ticaret yapılacağına karar verebilecekleri anlamına gelir.

 

Otomatik hedefleme nedir?

Otomatik Hedeflemeye (tüm Google mülklerinde) ve otomatik hedeflere dayalı teklif vermeye ek olarak, Akıllı Kampanyalar yakında kullanıcı tarafından seçilen bazı resimlerin yanı sıra Google My Business'tan (GMB) verilere dayanarak reklam ve açılış sayfası oluşturmayı otomatikleştirecektir. Bu, yapılandırılmış veri yönetiminin (GMB'deki işletme ayrıntılarınızı yönetme) çevrimiçi reklamcılıkta ustalaşmak için kritik bir beceri haline gelmesinde bir başka adımdır.

Hala manuel olarak yapılması gerekenler

Bütçeler, hedef yer ve dil reklam veren tarafından yönetilebilir, ancak gerçekçi bir şekilde, bunlar bir kampanya oluşturulduktan sonra sık sık değişmez, böylece yönetim oldukça az olur. Google Ads'e basit bir giriş noktası olarak, bu kampanya türünün vaat ettiği üstün sonuçların, reklam verenleri dijital pazarlama ile daha fazlasını yapmaya hazır olduklarında daha fazla seçenek keşfetmeye ve daha geleneksel kampanya türlerine girmeye teşvik edeceği düşünülebilir.

Evrensel uygulama kampanyaları
Mayıs 2015'te başlatılan Evrensel Uygulama kampanyaları , reklam verenlerin uygulamalarından daha fazla yükleme almasına veya uygulama içi dönüşümleri artırmasına yardımcı olan otomatik bir kampanya türüdür. Hatırlarsınız, Bu Google Ads'deki en eski tam otomatik kampanya türüdür. Kurulduktan sonra, reklam verenlerin optimize etmesi gereken çok az şey vardır. Bu, alışılmadık bir durumdur, çünkü Google'dan çoğu otomasyonu  aynı şeyi elde etmek için mevcut seçeneklere ek olarak manuel işlem gerektirir.
Otomatik nedir

Otomatik işlemler Google, teklif verme, hedefleme ve reklam öğelerini yönetir ve reklam veren tarafından belirlenen bütçe dahilinde istenen hedef için maksimum sonuçları elde etmek için çalışır. Sistem, reklam öğelerini otomatikleştirmek için reklam verenin Android veya iOS'taki uygulama listesinden yapılandırılmış verileri kullanır.

Hala manuel olarak yapılması gerekenler

Evrensel Uygulama kampanyası başlatmak için reklam verenler günlük bir bütçe, sonuç başına hedef maliyet ve yer ve dil hedefleri seçer. Google ayrıca, otomatik reklam oluşturma sistemlerine bir başlangıç ​​noktası için bazı fikirler vermek için birkaç reklam metni fikri ve isteğe bağlı olarak resimler, videolar ve HTML5 öğeleri ister.

Reklamlar bir uygulamanın uygulama mağazasındaki listesinden türetildiğinden, girişlerini iyileştiren reklam verenler optimizasyonlarının uygulama kampanyalarına yansıdığını görür. Yukarıda bahsedilen Akıllı Kampanyalarda olduğu gibi, yapılandırılmış verileri yönetmek (yani uygulamanın girişini yönetmek) optimizasyonun daha kritik bir bileşeni haline gelmektedir.

Hedefe göre optimize edilmiş Alışveriş kampanyaları
Akıllı Kampanyaların küçük işletmeler için çevrimiçi olmayı basitleştirmesi gibi, bu yeni kampanya alt türü de perakendeciler için Google'a yapılan tüm tıklamaların yüzde 60'ından sorumlu olan reklam biçimi olan Alışveriş reklamlarını kullanmaya başlamasını kolaylaştırıyor .

Biz'de çok sayıda perakendeci ile çalışıyoruz ve on binlerce ürün için Alışveriş reklamlarını yönetmenin önemli bir girişim olduğu açık. Bu nedenle, Google'ın, yönetimi daha otomatik hale getirerek daha fazla reklam verenin Alışveriş reklamlarından faydalanmasını kolaylaştırmaya çalışması mantıklıdır.
Otomatik nedir
Bu kampanya, Google Görüntülü Reklam Ağı'nda ürün Alışveriş reklamlarını ve yeniden pazarlama reklamlarını otomatik olarak yayınlar ve maksimum satış değerine ulaşacak teklifleri tahmin etmek için son 45 gün içinde en az 20 dönüşümden elde edilen verileri kullanır. Reklam verenler, reklam harcamaları (ROAS) hedefine isteğe bağlı bir getiri belirleyebilir ve sistem, belirtilen bütçe ve ROAS hedefi içindeki satışları en üst düzeye çıkarmak için çalışır.

Hala manuel olarak yapılması gerekenlere devam edersek
Google, farklı ROAS hedefleriniz varsa ayrı kampanyalara sahip olmanızı önerir. Dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarmanın, karı en üst düzeye çıkarmak ile aynı olmadığını unutmayın. Muhtemelen farklı ürünlerde farklı marjlarınız vardır ve marjlar dalgalanabilir, bu nedenle ROAS hedeflerini ayrı kampanyalar yoluyla yönetmek sonuçları iyileştirebilir.

Ayrıca, yeniden pazarlamanın artımsallığına da dikkat edin. Yeniden pazarlama verilerini içeren sonuçlar sayıların gerçekte olduğundan daha iyi görünmesini sağlayabilir. Bu otomatik kampanya, yeniden pazarlama reklamları gösterebildiğinden, kendi başına geri dönecek kullanıcıları hedeflemenin aksine, kaç yeni müşterinin geri dönerek sunduğunu yakından analiz etmek gibi bir öneme sahiptir.

Önceki iki otomatik kampanya türünde olduğu gibi, bu da optimizasyon fırsatlarından bazılarını yapılandırılmış verileri, bu durumda Alışveriş feed'inde olanları yönetmeye kaydırır.

Otomatik teklif verme
Google'dan, reklam verenlerin minimum işle çeşitli işletme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan yedi otomatik teklif verme stratejisi vardır . Bunlardan üçü, Google'ın hangi tıklamaların dönüşüm ve dönüşüm değeri sağlama olasılığının yüksek olduğunu tahmin etmek için makine öğrenmesini kullandığı Akıllı Teklif'e dayanmaktadır .

Otomatik teklif verme belki de yanlış bir isimdir, çünkü teklif yönetiminin özelliklerini otomatik hale getirirken, tam otomatik olarak düşünülmemelidir. Google, teklif teknik raporlarında, hedeflerinin , otomasyonunun dikkate almadığı faktörlere göre ayarlanması gerektiğini belirtmektedir .

Yıllar geçtikçe, Google Ads (eski adıyla Adwords) teklif yönetimi, Maks. Tıklama başına maliyet (TBM) sisteminden hedef tabanlı bir sisteme dönüştü. Hedefler, işlem başına maliyet (EBM), ROAS veya belirli rakipleri geride bırakma gibi şeyler için oldukça önemli olabilir.

Bu hedefler tipik iş hedefleriyle daha uyumlu olduğundan, reklam verenlerin manuel olarak yaptığı ek hesaplamalara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Ancak, hedefler Google'ın içgörü sahibi olmadığı faktörlere göre değişebileceğinden, bu otomatik teklif sistemleri, işte neler olduğunun farkında olan kişiler tarafından yönetildiğinde en iyi performansı gösterecektir.

Hedef EBM, Hedef ROAS ve Geliştirilmiş TBM gibi Akıllı Teklif Verme stratejileri söz konusu olduğunda, Google, cihaz, yer, dil, gün bölümleri ve daha fazlası dahil açık artırma süresi sinyallerine bakarak dönüşüm olasılığını otomatik olarak tahmin eder. Bu tahminler, her benzersiz açık artırma için kullanılan otomatik teklifleri besler.

Buna rağmen burada manuel olarak yapılması gerekenler

Google, bir dizi reklam veren için yaygın olarak uygulanan çeşitli faktörlere dayalı olarak dönüşüm oranı ve dönüşüm değerindeki değişiklikleri tahmin edebilse de, bu sistemler henüz tek reklam verenleri etkileyen benzersiz faktörleri dikkate almamaktadır. Bu, reklam verenlerin "otomatik" teklif stratejilerini , işletmeye özgü dönüşüm faktörlerine göre hedefleri değiştiren bir yönetim metodolojisi ile desteklemesi gerektiği anlamına gelir .

Flash satışlar, medyada kapsama alanı, hava durumu, sosyal medya vızıltıları ve benzeri şeyler, bir reklam kampanyasının dönüşümünü etkileyebilir, ancak bu faktörler Google'ın makine öğreniminde belirgin olmayabilir, bu nedenle bu faktörlerin farkında olan reklamveren etkin teklif yönetimi seçebilir. Ancak, bir maks. TBM teklifini değiştirerek bir şeyleri yönetmek yerine, yapacağı yönetim artık hedefi değiştirmeyi gerektirir.

Dinamik Arama Ağı Reklamları
Büyük sitelere sahip veya çok sayıda farklı ürün satan reklam verenler için, arama ağı reklamlarını şu anda sundukları ürünle senkronize tutmak zor olabilir. Dinamik Arama Ağı Reklamları ( DSA'lar) , reklamları, alakalı reklamlar ve doğru açılış sayfasıyla alakalı sorgulara hedefleyen otomatik bir çözüm sunar. Bunu, bir reklamverenin sitesindeki bir sayfanın bir arama için iyi bir eşleme olacağı, ancak Google Ads'deki hiçbir reklamı tetiklemediği durumları bulmak için Google'ın organik dizinini kullanarak yapar.

 

Dinamik arama ağında Otomatik faktörler nelerdir

Reklam veren, sitelerindeki Google dizinindeki tüm sayfaların mı yoksa yalnızca feed'deki sayfaların mı dahil edileceğini seçebilir. Bu noktadan sonra Google, reklamları otomatik olarak hedefler ve otomatik bir başlığa sahip reklamlar gösterir.

Peki burada Hala manuel olarak yapılması gerekenler

Teklifler bir teklif stratejisi kullanılarak otomatikleştirilebilir, ancak Akıllı Kampanyalar, Hedefe Dayalı Alışveriş Kampanyaları ve Evrensel Uygulama Kampanyaları gibi hedefe dayalı kampanyaların aksine , teklifleri manuel olarak yönetmek hala mümkündür. Otomatik kampanya türlerinden bazılarında olduğu gibi, optimizasyon Google Ads'den uzaklaşıp yapılandırılmış verilerin (bu durumda web siteniz) yönetilmesine kaydırılabilir.

Sonuç
Ele aldığımız  şeyin yanı sıra, Google Ads'de başka otomasyonlar da var. Otomatik reklam uzantıları, optimize edilmiş reklam rotasyonu ve hatta alakalı sorgularda reklamları otomatik olarak göstermek için geniş eşleme kullanmak, başarılı bir kampanyayı yönetmek için gereken süreyi azaltmaya yardımcı olan otomasyon formlarıdır.

Otomatik olan şeyler artık tipik olarak adın önüne “Akıllı” kelimesini koyuyor, örneğin Akıllı Kampanyalar, Akıllı Teklif Verme vb.  Google'ın reklam ürünleriyle makine öğrenmeye yönelik en eski baskınlarından biri olan Kalite Puanının eski dahili adı olan SmartASS günlerini hatırlatıyor.