YEREL İŞLETMELER İÇİN GOOGLE REKLAM OPTİMİZASYONU

  • Blog
  • /
  • YEREL İŞLETMELER İÇİN GOOGLE REKLAM OPTİMİZASYONU
03 Kas 2017

AdWords reklamlarıyla, potansiyel müşterilere ulaşmak amaçlanmaktadır. Sayısı hafife alınamayacak kadar büyük olan internet kullanıcılarına ulaşmak için yapılan optimizasyonlar, reklamverenleri kârlı sonuçlara ulaştıran ayarlamalardır.

Google reklamlarının tıklanılırlığını % 15 oranında artıran uzantılar, bu optimizasyonların başında gelmektedir. AdWords kampanya ve reklam grubu düzeyinde yer uzantıları eklenmesine olanak tanımaktadır. Yer uzantıları, işletmenin adresini, telefon numarasını ve mekân hakkındaki diğer bilgileri (çalışma saatleri, puanlar vb.) gösteren bir uzantı türüdür.

Özellikle günümüzde artan mobil kullanımı yer uzantılarını önemli bir noktaya taşımıştır. Çünkü araştırmalar mobilde arama yapan kullanıcıların coğrafi olarak kendilerine yakın konumda yer alan arama sonuçlarını tercih ettiklerini göstermiştir. Dünyanın yarısından fazlasının bir adet akıllı telefona sahip olduğu düşünüldüğünde, onlara ulaşmanın pazar payını artırmak anlamına geldiğini söylemek mümkündür.

Yer Uzantılarının Kullanımı

Yer uzantı türünü kullanabilmek için Google Benim İşletmem’e kayıt olmak gereklidir. Google Benim İşletmem, işletmelerin Google aramada ve haritalarda çevrimiçi varlıklarını yönetmelerini sağlayan ücretsiz bir araçtır.

Yer uzantıları, kullanıcıları işletmeye ziyaret etmeye teşvik eden bir uzantı türüdür. Örneğin bir balık lokantası işletiyor ve daha fazla müşteri çekmek istiyorsunuz. Reklamın gösterileceği konumları belirleyebilir ve sınırlandırabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi ilgili arama terimlerinden seçtikten sonra “en iyi balık lokantası”, “yakınımdaki balık lokantası” gibi konuma dayalı bir ekleme yapmanız, etrafta balık lokantası arayan kullanıcılara ulaşmanızı sağlayacaktır.

İşletme bilgilerinin tek bir yerde sergilendiği sayfadan konum hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzantıyı tıklayan kullanıcıların alakasız bir sayfaya yönlendirilmesi kalite puanını olumsuz etkileyecek niteliktedir ve dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple reklamlarda yanıltıcı içerik yer almamalı, kullanıcıya kötü bir deneyim yaşatacak durumlar düzeltilmelidir.

Ayrıca mobil cihazlarda mekâna ve bulunduğu şehre göre ayarlama yapılan Google reklamlarında, yalnızca telefon araması reklamı da yapılabilir ya da ara düğmesi ekleyerek kullanıcıya farklı iletişim seçenekleri sunabilir. Bu şekilde optimize edilen bir reklamın görünürlüğü artacak ve tıklama oranı da artış gösterecektir.

Yer Uzantılarının Kullanımı Neden Önemlidir?

Özellikle yerel işletmelerin erişebildikleri alana göre sınırlandırma yapılmasını sağlayan yer uzantıları, reklam bütçesinin sınırlı olduğu noktada reklamverenler için önem kazanmaktadır. Tatmin edici bir yatırım getirisi elde etmek için konuma göre hedefleme yapılması, gereksiz reklam harcamalarını durdurmanın bir yolu olarak kabul edilmektedir.

Bir yerel işletme optimizasyon yaparken konuma dayalı hedefleme yapmalı, önce etraftaki kullanıcılara ulaşmalıdır.