Google Reklam İle Potansiyel Müşterilere Ulaşma Şansı

03 Ekim 2017

Verilere göre Türkiye’de toplam 48 milyon internet kullanıcısı vardır ve ortalama olarak bir ay içinde yalnızca bir kişi Google Arama Ağı’nı kullanarak 243 defa arama yapmıştır. Bu sonuçlar göstermektedir ki, kullanıcılar merak ettikleri konu hakkında Google’da arama yapmakta ve tatmin edici sonuçlara ulaşmaktadırlar.

Kısacası, 79 milyonluk Türkiye nüfusunun yarısından fazlasının Google Arama Ağı’nda arama yaptığını gösteren bulgular, Google reklamlarının yükselişine ışık tutuyor. Öyle ki, geçmiş yüzyıla damgasını vuran televizyon reklamlarına verdiğimiz tepki, Google reklamlarına verdiğimiz tepkiden çok farklıdır. Geleneksel medyadaki reklamların vakit kaybı olduğunu düşünürken, Google reklamlarını inceliyor ve geri dönüş yapıyoruz.

Mobil verilerine bakıldığında, kullanıcıların % 59’u Google reklamlarını yararlı bulmakta hatta % 56’sı gördüğü reklamla ilgili arama yapmaktadır. Günümüzde bir hayli popüler olan AdWords’le ilgili en çekici nokta da tam olarak budur:

POTANSİYEL MÜŞTERİLERE ULAŞMA ŞANSI.

“Ürünümüze benzer aramalar yapan kullanıcılar bizi görseler, bizden vazgeçemezler” fikri ile bu şemsiyenin altında toplanan binlerce rakibin birbirlerinden sıyrılması, kolay değil tabi. Dijital strateji ve pazarlama uzmanları tarafından yönetilen bir Google reklamı harekete geçirici mesaj, doğru kitle hedeflemesi ve reklama uygun uzantılar yardımıyla az maliyetle potansiyel müşterilerin görebileceği yerlere yerleştirilebilir. Tıklama başına ödeme sayesinde sizinle gerçekten ilgilenen müşterileriniz için harcama yaparsınız. Web siteniz ziyaret edildiğinde, telefon araması geldiğinde, form doldurulduğunda ya da satın alma işlemi gerçekleştirildiğinde, yani ancak hedefinize ulaştığınızda kabul ettiğiniz tutar kadar ödeme yapmış olursunuz.

Üstelik Google reklam platformunda yer almak için yapmanız gereken hiçbir şey yoktur ve vazgeçmek de başlamak kadar basittir. Daha ayrıntılı bilgi almak ve Google’a reklam vermek için bizimle iletişime geçin.