Google Reklam Tıklama Oranı

  • Blog
  • /
  • Google Reklam Tıklama Oranı
22 Kas 2017

Anahtar kelimelerin ve reklamların gösterdiği performansı ölçebilmek adına tıklama oranları önemli bir bilgidir. Tıklama oranı; reklamları gören kullanıcıların ne sıklıkla tıklama yaptığına dair bir orandır.

Kalite puanının bileşeni olan tıklama oranı, reklamların performansının ölçülmesi için göz önünde bulundurulması gereken istatistiki bir bilgidir. Her anahtar kelimenin ve reklamın tıklama oranı bulunmaktadır.

Tıklama Oranı’na reklamlarınızdan beklediğiniz performansı görmediğinizde, çok gösterim alıp tıklama almadığınızda veya gösterimden fazla tıklama geldiğinde ve alakasız tıklamalarla maliyet yükseldiğinde özellikle dikkat edilmesi gerekir. Verimli bir reklam optimizasyonu, kalite puanının artması ve reklam maliyetlerinin düşmesi anlamına gelmektedir.

Google reklamlarından kazanç sağlayamadığını düşünen reklamverenler için AdWords reklam optimizasyonu hakkında birkaç tüyo verdik;

Reklamların performansı düşükse, anahtar kelimeleriniz çok genel olabilir. Anahtar kelimelerinizin kalite puanını kontrol etmelisiniz. Daha alakalı anahtar kelimeler eklemek reklamlarınızın tıklama oranının artmasını sağlar.

Çok gösterim alıp, tıklamaların olmadığı bir durumda reklamlarınızı düzenlemeniz gerekebilir. Tıklama oranı düşükse alakasız anahtar kelimeler ile reklamları eşleştirmiş olabilirsiniz. Spesifik anahtar kelimeler eklemeye özen göstermelisiniz. Reklam konumunuzun düşük olması da tıklama oranı üzerinde negatif bir etki yaratabilir. Reklamlarınızın konumunu görmek için tabloya “Ort. Konum” sütununu ekleyin.

Gösterimden fazla tıklama alıyorsanız kullanıcılar reklamınızdaki birden çok bağlantıyı tıklıyor olabilir. Ancak bir reklam gösteriminde 2 tıklamadan fazlası ücretlendirilmez.

Alakasız anahtar kelimeler ile maliyet yükselebilir. Alakasız anahtar kelimelerin alakasız tıklamaları beraberinde getirmeleri kaçınılmaz bir durumdur. Reklam konusu ile eşleşmeyen anahtar kelimeleri eklemek alakasız tıklamalar alarak maliyetin yükselmesine ya da reklamım gösterilip tıklanmamasına neden olur. İstenmeyen bu iki durum ile karşılaşmamak için özel hedeflemeleri anahtar kelimeler eklenmesi gerekir.