Google Reklamların Şirketiniz için Faydaları Nelerdir?

  • Blog
  • /
  • Google Reklamların Şirketiniz için Faydaları Nelerdir?
23 Ara 2019

Bir ürün veya hizmet hakkında bilgi bulmak için Google'ı hiç kullandınız mı? Eğer "evet" cevabı verdiyseniz, o zaman yalnız değilsiniz. Aslında, çoğu müşteriniz bilgi almak, ürünleri / hizmetleri karşılaştırmak ve bir işletmeyle iletişim kurmadan önce yorumları okumak için çevrimiçidir ve bir arama motoruna ihtiyaç duyar bunlardan en çok tercih edileni de tabii ki Google'dır.

Hiç akıllı telefonunuzdan çevrimiçi ürünler veya hizmetler aradınız mı? Tabi ki aradınız! ABD'de akıllı telefon sahipleri 160 Milyonun üzerinde ., Web siteniz Mobil cihazlarda gösterimi açısından çok iyi se az iş potansiyeline sahip müşterileri kaybediyorsunuz anlamına gelebilir. İnsanlar sizi internet ortamda bulamazlarsa, gelir elde etmek daha da zor olacaktır.

Google Ads, reklam verenlere çeşitli avantajlar sağlar ve bu şirketlerin rekabet üstünlüğünü korumak için kullandıkları temel dijital pazarlama tekniklerinden yalnızca biridir. Google Ads'in avantajlarından bazıları şunlardır:

Immediate exposure - Reklamınız bir Google arama sonuçları sayfasında en iyi 5 sonuçta gösterilebilir.

Erişim - Potansiyel müşterilerinize alakalı, hedeflenmiş reklamları, ürünlerinizi, hizmetlerinizi veya işinizi Google’da aradıkları zamanında gösterin.

Coğrafi hedefleme - Reklamlarınızı doğru coğrafi konumlara hedeflediğinizden emin olun.

Raporlama - Google Ads raporlama, hangi anahtar kelimelerin işe yarayıp yaramadığını, reklamlarınızın tıklama oranını ve daha fazlasını belirlemenizi sağlar.

Bütçeleme - Google Ads, tüm bütçe türleri için iyi çalışır ve tekliflerinizi ve bütçelerinizi yönetebilmenizi sağlar.


Google Ads Gerçekten işe yarıyor mu?


Google Ads'in çalışma şekli hakkında fazla teknik bilgi edinmeden, odadaki fili tartışalım: "Google Reklamlar çalışıyor mu?"

Google Reklam'ın işletmeniz için çalışıp çalışmayacağını belirlemek için, ücretli bir arama programına girerek işletme hedeflerinizi açıkça tanımlamanız ve anlamanız önemlidir. Örneğin, amacınız web sitenizdeki dönüşümleri artırmaksa, Google Reklam sizin için uygun olabilir.

Kendi Google Reklam kampanyalarınızı yönetmeye hazır değilseniz, Reklam kampanyalarınızı en iyi şekilde alabilmenizi sağlamak için Reklam kampanyalarınızı ayarlayabilen, yönetebilen ve optimize edebilen deneyimli Reklam bütçenizden en iyi sonucu elde edebilecek bir ekibe sahip bir dijital pazarlama ajansı veya PPC şirketi tutmayı düşünün.

Bir Google Reklam kampanyasının etkinliği, şirket gereksinimlerinize, hedeflerinize ve belirli bir sektöre bağlı olarak öznel olabilir. Google Reklam’daki başarınız aşağıdakiler dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) çeşitli faktörlerle belirlenebilir:

Teklif verdiğiniz anahtar kelimeler ne kadar rekabetçi?

Teklif verdiğiniz anahtar kelimeler, işletmeniz için dönüşümle sonuçlanıyor mu?

Reklam kopyanızın kalitesi ve harekete geçirme ifadeleri uygun mu?

Harcadığınız para miktarı ve teklif stratejileri nasıl?

Web sitenizin kalitesi ve reklamlarınızın yönlendirdiği açılış sayfaları doğruluğu.


Google'da Reklam vermeye Başlarken;


Google Reklam, ücretli bir aramada maksimum geri dönüş elde etmek isteyen yoğun bir işletme sahibi veya pazarlamacıysanız, özellikle ustalaşmak için karmaşık bir sistem olabilir. Google Reklam'a para harcamadan önce tüm gerçekleri anladığınızdan emin olun. Google Reklam'ın işletmenize nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, dijital pazarlama uzmanlarımızla bir arama yapmak için bugün bizimle iletişime geçin !